Spaans in LeidenOver ons

¡Hola a todos!

Mijn naam is Marlen del Pilar Fuentes Aravena en ik ben geboren in Chili. Ik woon sinds 2013 in Nederland en ik geef vanaf 2017 Spaanse les in Leiden en omgeving.

In Chili heb ik gewerkt in de gezondheidszorg en ik heb les gegeven op de Universiteit van Valparaíso. Daar heb ik ook cursussen gevolgd voor docent en onderwijs voor volwassenen.

Omdat mijn gezin  tweetalig is, Spaans-Nederlands, en omdat ik geïnteresseerd ben in lesgeven en talen, ben ik les gaan geven in de Spaanse taal.

Ik ben verhuisd van Chili naar Nederland en ik heb veel mensen leren kennen die interesse hebben in de cultuur van Spanje en Latijns America. Daardoor doe ik mijn werk met veel voldoening.

De eerste jaren in Leiden heb ik een aantal cursussen Nederlands gevolgd en ik heb de certificaten behaald van niveau B2. Ik heb ook cursussen Engels gevolgd in Nederland en Engeland.

 

Opleidingen

  • gecertificeerd docente Spaans van het taal instituut Cervantes in Utrecht;
  • gecertificeerd examinator
    • voor het examen DELE*
    • voorbereiding voor het examen SIELE**

Om mij verder te ontwikkelingen volg ik cursussen en studiedagen Spaans in Nederland en Spanje, bijvoorbeeld naar Salamanca en Barcelona.

Ik ben lid van de Vereniging Docent Spaans in Nederland (VDSN).

* Wat is DELE?  DELE-examens zijn de officiële Spaanse taalexamens. DELE staat voor Diploma de español como lengua extranjera. (Diploma Spaans als vreemde taal). DELE-examens worden overal ter wereld afgenomen en erkend. DELE-examens bestaan op elk niveau van A1, A2, B1, B2, C1 en C2.

** Wat is SIELE?  SIELE staat voor “Servicio Internacional de Evaluación de la Lengua Española” (internationale service voor de evaluatie van de Spaanse taal). Het is een Spaans taalexamen dat via de computer wordt afgenomen en bestemd is voor studenten en professionals uit de hele wereld.

 

KVK inschrijving

Spaans in Leiden is opgericht in April 2017 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Den Haag onder KVK nummer 68431589.

Vragen?

Stel ze hier

Adres

Stokroos 20
2317 EP Leiden

Contact

06 171 273 74
info@spaansinleiden.com